Prečo kakawco?
Čím je naše kakao výnimočné?
Naše prírodné kakao Kakaw Co+ je vyrobené čisto z pražených kakaových bôbov bez ďalších úprav, neprešlo alkalizáciou ani nebolo odtučnené. Vďaka tomu si zachováva to najcennejšie – štedrú dávku antioxidantov, teobromínu, minerálov a vitamínov, má plnšiu chuť, výraznú vôňu a vyššiu nutričnú hodnotu.
V Kakaw Co+ sa špecializujeme na „fino de aroma” – najkvalitnejšie kakaové bôby, o ktoré sa starajú naši férovo odmeňovaní pestovatelia na plantážach v Južnej Amerike. Dohliadame na celý proces od pestovania, ručný zber, spracovanie až po praženie, aby sme si boli istí prvotriednou kvalitou. Produkty následne starostlivo balíme na Slovensku v našej integračnej baliarni. Celý proces je transparentný a nastavený tak, aby spĺňal podmienky prémiovej kvality a spoločenskej zodpovednosti.
Prečo kakao bez alkalizácie?
Alkalizované, alebo tiež holandské kakao, je označenie pre kakao ošetrené zásaditými chemikáliami za účelom zníženia prirodzeného pH kakaa, zvýraznenia farby a predĺženia trvanlivosti. Najdôležitejšie však je, že alkalizácia znehodnocuje všetky výživné látky v kakau a môže spôsobovať alergie. Naše kakao neprešlo procesom alkalizácie. Vy si tak môžete vychutnať čistý, prírodný a nutrične bohatý produkt.
A prečo neodtučnené kakao?
Neodtučnené kakao má zachovaný rovnaký obsah kakaového masla, ako bôby, z ktorých sa vyrobilo. Je to najcennejšia časť bôbov, pretože sa v ňom nachádza najviac zdraviu prospešných látok. Kakao s plným obsahom kakaového masla v sušine je omnoho zdravšie, má plnšiu a výraznejšiu chuť a tiež neporovnateľne vyššiu nutričnú hodnotu.