Ready after - Nicaragua Finca Aurora Caturra Anaerobic 100% Arabica 200g

10,40 € 8,67 € bez DPH
Skladom

Krajina pôvodu: Nicaragua

Zloženie 100% Arabica

Použitie: Filter

Spôsob zberu: ručný

Chuťový profil: sušené ovocie, jablko, trstinový cukor, mliečná čokoláda

Detailné informácie

Podrobný popis

Krásne ovocná káva, ktorá má chuťový profil sušené ovocie, jablko, trstinový cukor, mliečná čokoláda.

Anaeróbna fermentácia prebieha v uzavretých sudoch počas 60 hodín. Po fermentácií sa káva dokonale umyje a necha sa vysušiť. Sušenie trvá 22 dní. Keď sa káva nabalí, tak ju farmári nechávajú odležať 11 týždňov.

Táto káva je určená na filter.

Nadmorská výška: 1200-1400 m.n.m.

Región: Matagalpa

Farma: Finca Aurora – Enrique Ferrufino

Odroda: Caturra 

Spracovanie: Anaeróbna fermentácia

Cupping skóre: 84 bodov

Niečo o farme a farmároch:

Dr. Enrique Ferrufino je vyštudovaný chirurg. Vyrastal na kávovej farme v horách Matagalpa. Spolu s manželkou Silviou, ktorá je pediatrička sa rodina Ferrufino v roku 1992 rozhodla obchodovať s kávou. V roku 2004  kúpili farmu Finca Aurora. Vo svojich troch deťoch vzbudili lásku ku káve a na pestovaní skvelej kávy sa podiela celá rodina.

Jednou zo základných hodnôt podnikania je inšpirovať ľudí ku káve. Zamestnancom poskytujú spravodlivú mzdu, dobré životné podmienky, zdravotnícke služby, potraviny a vzdelanie. Spolupracujú aj s menšími pestovatelmi v oblasti Matagalpa, ktorá im pomáha zlepšiť ich poľnohospodárske postupy.

Ochrana prírody je pre rodinu Ferrufino  najvyššou prioritou. Používajú iba obnoviteľnú energiu a pracujú na ochrane vodných zdrojov a prírodných biotopov. Na farme sa nachádza množstvo pôvodných stromov a veľa druhov volne žijúcich vtákov. Tieto stromy  poskytujú plantáži tieň. Pôda sa hnojí len  organickými hnojivami, ktorá chráni pôdu pred eróziou, suchom a záplavami.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: