Ready after - Nicaragua Finca Aurora Caturra Anaerobic 100% Arabica 200g
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Krásne ovocná káva, ktorá má chuťový profil sušené ovocie, jablko, trstinový cukor, mliečná čokoláda.
Anaeróbna fermentácia prebieha v uzavretých sudoch počas 60 hodín. Po fermentácií sa káva dokonale umyje a necha sa vysušiť. Sušenie trvá 22 dní. Keď sa káva nabalí, tak ju farmári nechávajú odležať 11 týždňov.
Táto káva je určená na filter.
Nadmorská výška: 1200-1400 m.n.m.
Región: Matagalpa
Farma: Finca Aurora – Enrique Ferrufino
Odroda: Caturra
Spracovanie: Anaeróbna fermentácia
Cupping skóre: 84 bodov
Niečo o farme a farmároch:
Dr. Enrique Ferrufino je vyštudovaný chirurg. Vyrastal na kávovej farme v horách Matagalpa. Spolu s manželkou Silviou, ktorá je pediatrička sa rodina Ferrufino v roku 1992 rozhodla obchodovať s kávou. V roku 2004 kúpili farmu Finca Aurora. Vo svojich troch deťoch vzbudili lásku ku káve a na pestovaní skvelej kávy sa podiela celá rodina.
Jednou zo základných hodnôt podnikania je inšpirovať ľudí ku káve. Zamestnancom poskytujú spravodlivú mzdu, dobré životné podmienky, zdravotnícke služby, potraviny a vzdelanie. Spolupracujú aj s menšími pestovatelmi v oblasti Matagalpa, ktorá im pomáha zlepšiť ich poľnohospodárske postupy.
Ochrana prírody je pre rodinu Ferrufino najvyššou prioritou. Používajú iba obnoviteľnú energiu a pracujú na ochrane vodných zdrojov a prírodných biotopov. Na farme sa nachádza množstvo pôvodných stromov a veľa druhov volne žijúcich vtákov. Tieto stromy poskytujú plantáži tieň. Pôda sa hnojí len organickými hnojivami, ktorá chráni pôdu pred eróziou, suchom a záplavami.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.