KakawCo+ Kolumbia Antioquia Medellin 250g
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Medellín, alebo tiež „mesto večnej jari“, je druhým najväčším mestom Kolumbie a hlavným mestom departementu Antioquia – rodiskom kávy v Kolumbii a stále je aj jej najväčším pestovateľským regiónom.
Kávy z Antioquie sú známe svojim stredne plným, zaobleným telom s kakaovým charakterom a chuťovými profilmi, ktoré obvykle nie sú také ovocné alebo vínové, ako tie z iných oblastí Kolumbie. Skôr tvorí hladkú, dobre vyváženú a príjemne intenzívnu šálku, ktorú si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa.
Zloženie: zrnková káva - 100% arabika
Praženie: stredne svetlé praženie
Použitie: vhodná na espresso ale aj na alternatívne spôsoby prípravy
Odroda: Bourbon, Typica
Nadmorská výška: 1100 - 1500 m.n.m.
Úroda: Október - December
Spôsob spracovania: Premývaná a sušená na slnku
Chuťový profil: Kakao, mliečna čokoláda, vlašské orechy
Krajina pôvodu: Kolumbia
Oblasť/región: Antioquia/Medellin
Zabalené s láskou a porozumením
Naše produkty sú balené s láskou a porozumením v našej integračnej baliarni. Spolu pomáhame horšie zamestnateľným občanom začleniť sa do pracovného procesu a integrovať na trh práce v rámci sociálnej inklúzie.
Arabika rastúca nad 1350 mnm (shg)
SHG (strictly high grown) označuje arabiky vypestované vo vysokých polohách - 1350m.n.m. a viac. Vďaka nízkym teplotám dozrievajú ich zrná pomalšie a vyvíjajú sa v nich oveľa komplexnejšie cukry.
Ručné selekcia zrelých zŕn (ep)
(EP) European preparation je jednou z najvyšších tried kvality spracovania a obvykle označuje kávu, ktorá bola triedená ručne od všetkých defektných zŕn a cudzích objetkov. Takto triedené kávy sú typické pre Latinskú Ameriku.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.