KakawCo+ Kolumbia Antioquia Medellin 250g

12 € 10,91 € bez DPH
Skladom

KakawCo - Kolumbia Antioquia Medellin - excelso/supremo EP

Medellín je druhým najväčším mestom Kolumbie a hlavným rodiskom kávy v Kolumbii. Kávy z regiónu Antioquia sú známe svojim stredne plným, zaobleným telom s kakaovým charakterom. Tvorí hladkú, dobre vyváženú a príjemne intenzívnu šálku, ktorú si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa.

Chuťový profil: Kakao, mliečna čokoláda, vlašské orechy

Detailné informácie

Podrobný popis

Medellín, alebo tiež „mesto večnej jari“, je druhým najväčším mestom Kolumbie a hlavným mestom departementu Antioquia – rodiskom kávy v Kolumbii a stále je aj jej najväčším pestovateľským regiónom.

Kávy z Antioquie sú známe svojim stredne plným, zaobleným telom s kakaovým charakterom a chuťovými profilmi, ktoré obvykle nie sú také ovocné alebo vínové, ako tie z iných oblastí Kolumbie. Skôr tvorí hladkú, dobre vyváženú a príjemne intenzívnu šálku, ktorú si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa.

Zloženie: zrnková káva - 100% arabika

Praženie: stredne svetlé praženie

Použitie: vhodná na espresso ale aj na alternatívne spôsoby prípravy

Odroda: Bourbon, Typica

Nadmorská výška: 1100 - 1500 m.n.m.

Úroda: Október - December

Spôsob spracovania: Premývaná a sušená na slnku

Chuťový profil: Kakao, mliečna čokoláda, vlašské orechy

Krajina pôvodu: Kolumbia

Oblasť/región: Antioquia/Medellin

Zabalené s láskou a porozumením

Naše produkty sú balené s láskou a porozumením v našej integračnej baliarni. Spolu pomáhame horšie zamestnateľným občanom začleniť sa do pracovného procesu a integrovať na trh práce v rámci sociálnej inklúzie.

Arabika rastúca nad 1350 mnm (shg)

SHG (strictly high grown) označuje arabiky vypestované vo vysokých polohách - 1350m.n.m. a viac. Vďaka nízkym teplotám dozrievajú ich zrná pomalšie a vyvíjajú sa v nich oveľa komplexnejšie cukry.

Ručné selekcia zrelých zŕn (ep)

(EP) European preparation je jednou z najvyšších tried kvality spracovania a obvykle označuje kávu, ktorá bola triedená ručne od všetkých defektných zŕn a cudzích objetkov. Takto triedené kávy sú typické pre Latinskú Ameriku.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: