Drvené kakaové bôby (nibsy) Kolumbia Caquetá
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Jemne pražené, drvené kakaové bôby z regiónu Caquetá v Kolumbii.
Bôby v prémiovej kvalite 'fino de aroma' boli ručne zozbierané, fermentované, vysušené, jemne upražené a rozdrvené na malé kúsky - nibsy. Majú výnimočný čokoládový chuťový profil s jemnými tónmi lieskových orechov, vanilky, karamelu a čokolády. Sú rozdrvené na malé kúsky, vďaka čomu sú ideálne do pečenia ako zdravá a chrumkavá náhrada orieškov či kúskov čokolády. Bôby pochádzajú výlučne z kolumbijského regiónu Caquetá, preto nesú prívlastok single origin (pochádzajúci iba z jediného regiónu). Boli vypestované a ručne zozbierané výlučne na jednej konkrétnej plantáži, preto sa môžu pýšiť aj prívlastkom single estate (pochádzajúci iba z jednej plantáže). Navyše ide o bôby z iba jedinej odrody kakaa - criollo, a preto hovoríme aj o prvotriednych odrodových, tzv. kakaa. varietal bôboch. Obsah tuku v kakaovej sušine je až 52%. Práve vo vysokom podiele tuku sú obsiahnuté všetky zdraviu prospešné minerály – najmä horčík, vápnik, draslík a železo a vitamíny – predovšetkým A, B1, B2, B3, C a E. Drvené kakaové bôby Kakaw Co+ obsahujú veľké množstvo protizápalových antioxidantov, sú bohaté , priaznivo pôsobí na náš nervový aj krvný systém, tráviacu sústavu, schopnosť koncentrácie a na náladu.
Produkt je s láskou balený v integračnej baliarni pre znevýhodnených a zraniteľných ľudí na Slovensku.
Chuťový profil: zemitý čokoládový chuťový profil s tónmi orechov a vanilky s robustným telom a veľmi nízkou aciditou.
Použitie: Môžete ich použiť na priamu konzumáciu alebo pridať do ovsených kaší, jogurtov, krémov alebo ako posýpku na koláčiky.
Zloženie: kakaové bôby drvené - nibs
Výživové údaje na 100g:
Energia 2000 kj/ 478 kcal
Tuky: 19,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 10,4
Sacharidy: 63,3 g
z toho cukry: 2,2 g
Vláknina: 0,9 g
Bielkoviny: 12,2g
Soľ: 0,02 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.