Slovenka, ktorá pozná pravú chuť kakaa

Jej cesta začala v romantickom Paríži či v malebnom Zürichu, odtiaľ sa vydala do Latinskej Ameriky, ktorú si zamilovala a dnes nám kúsok Kolumbie, ale aj Peru doniesla aj na Slovensko. 

Najväčšie a najinšpiratívnejšie príbehy sa vždy schovávajú tam, kde by sme ich najmenej čakali. Martina Matejíčková je typická útla hnedovlasá Slovenka s veľkým srdcom, čo dokazuje nielen jej pracovné zameranie, ale aj rozprávanie.

Svoju kariéru odštartovala vo veľkých korporátoch v Paríži a Zürichu, mesto o ktorom pred tým nechcela ani počuť, dnes opisuje ako svoj druhý domov a vyzdvihuje všetky jeho pozitíva, ktoré by ste mali navštíviť, či ochutnať.

Život vo veľkomeste sa však rozhodla opustiť a jej kroky viedli do Latinskej Ameriky, kde rozbehla veľkú spoluprácu s bývalými pestovateľmi koky. Čo presne dováža na Slovensko, ako je braná ako žena v biznise, či sa nebojí sama cestovať a omnoho viac prezradila v rozhovore.

Prečo si sa rozhodla zamerať práve na kakao a výrobky z neho?

Objavila som odrodové kakao, niečo, čo som dovtedy ani len netušila, že môže existovať. Kupovala som si bio holandské kakao v domnienke, že je to top kvality sveta kakaa a keď mi dali ochutnať v Mexiku ich kakao, úplne ma to pohltilo a s každou ďalšou odrodou som bola viac „paf“ z tých rôznych chuťových profilov, aróm, textúry i farby, úplné odlišné od toho, čo som dovtedy poznala.

Ako veľká milovníčka odrodovej kávy som už akú takú skúsenosť a senzoriku mala vybudovanú, no toto ma doslova v dobrom „zabilo“ a rozhodla som sa priniesť tento zážitok z kakaa aj ostatným.

Ďalším faktorom je, že okrem vynikajúceho chuťového profilu pravé odrodové kakao so sebou nesie množstvo výnimočných nutričných hodnôt, dokonca i liečebných a stimulujúcich vlastností, ktoré Mayovia využívajú už od nepamäti.

Celý rozhovor pre online magazín diva.sk si môžete prečítať TU