Vypočujte si rozprávanie našej zakladateľky, Martiny Matejíčkovej o jej ceste za kakaom a jeho úžasných účinkoch na náš organizmus i náladu. Podcast prebieha spolu s Andrejkou Peniakovou z Fitshakeru....
Blog
Kakaové maslo je prírodný tuk rastlinného pôvodu, ktorý sa extrahuje po ochladení z kakaovej hmoty, t.j. z kakaových bôbov. Po extrakcii nám z pôvodnej suroviny, kakaovej hmoty vzniknú dva produ...
Rozhovor s pani RnDr. Iveta Bernátovou , DrSc. Vedúca oddelenia experimentálnej hypertenzie, ÚNPF, CEM SAV Centrum experimentálnej medicíny SAV Ústav normálnej a patologickej fyziológie S pani RnDr. ...
Objavte Kakawcový svet, ktorý spája mnoho tém. O spracovaní a pestrosti chutí kakaa Kakao už dávno nepatrí len do detských rúk a nerozdeľuje sa iba na to ranné a večerné, v bodkovanom alebo prúž...
Jej cesta začala v romantickom Paríži či v malebnom Zürichu, odtiaľ sa vydala do Latinskej Ameriky, ktorú si zamilovala a dnes nám kúsok Kolumbie, ale aj Peru doniesla aj na Slovensko. ...
Chuť čerstvého, šťavnatého manga učarovala už nejednému z nás a niet sa čo čudovať. Je to mimoriadne chutné a voňavé ovocie. Ochutnali ste už ale naozaj zrelé mango? Také to mango, ktor...
Tisíce rokov, Guatemalčania, potomkovia Mayov prítomní na tomto území vytvárali a testovali rôzne formy “ jedla bohov“ – kakaa a čokolády. Navštívili sme tradičnú ručnú výrobu čokolády v dedine San Ju...
Neviete si predstaviť svoj život bez čokolády? Máte šťastie, že ste sa nenarodili pred 16. storočím. Do tej doby čokoláda existovala len ako horký pikantný spenený nápoj v Latinskej Amerike. Ako sme ...
Program Kakao pre mier je výsledkom historickej mierovej dohody podpísanej v novembri 2016 medzi kolumbijskou vládou a ľavicovými povstalcami známymi ako FARC po 53 rokoch občianskej vojny. Kolumbia ...